BMW Motorrad Active Cruise Control

Ontspannen rijden dankzij Active Cruise Control, een systeem dat automatisch een bepaalde snelheid aanhoudt, voertuigen detecteert en hiervoor afremt. Het is al langer beschikbaar op auto’s maar nog niet op motoren, tot nu. BMW Motorrad heeft namelijk bekend gemaakt binnenkort hun motoren uit te rusten met Active Cruise Control, waardoor jouw rit niet alleen comfortabeler wordt maar ook vele maler veiliger.

Active Cruise Control

Active Cruise Control (ACC) zorgt voor maximaal comfort tijdens een lange rit, door automatisch de snelheid te regelen en voldoende afstand te bewaren met andere voertuigen voor je. In totaal kunnen er drie afstanden ingesteld worden. Zowel de snelheid als de te bewaren afstand kan gemakkelijk ingesteld worden door middel van een knop en de instellingen zijn tevens terug te zien op het TFT instrumentenpaneel. De nieuwe BMW Motorrad Active Cruise Control heeft twee verschillende instellingen, namelijk comfortabel en dynamisch. Het verschil tussen deze instellingen zit hem voornamelijk in de gas- en remresponse. Bij het maken van bochten zorgt het systeem ervoor dat de snelheid automatisch gereduceerd wordt, zodat dit niet ten koste gaat van de rijbeleving. Tot slot kan de rijder ten alle tijden ingrijpen en het Active Cruise Control uitschakelen.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Contact opnemen

Wil je meer weten over dit systeem of graag een proefrit maken om dit systeem in het echt te ervaren? Maak dan gebruik van de onderstaande buttons of kom langs bij onze vestiging in Alkmaar. We vertellen je graag alles over dit fantastische systeem van BMW Motorrad.