De nieuwe BMW R 18 Roctane

De nieuwe BMW R 18 Roctane voegt zich bij de R 18, R 18 Classic, R 18 B en R 18 Transcontinental als vijfde lid van de R 18-familie. Ook dit model hint naar het verleden en de traditie van BMW Motorrad, terwijl het state-of-the-art technologie combineert met het ontwerp en de charme van vervlogen tijden. Techniek en uiterlijk van de BMW R 18 zijn geïnspireerd op iconische modellen, zoals de legendarische BMW R 5. Er is een duidelijke focus op de essentie van motorrijden: puristische, no-nonsense technologie en de boxermotor als fundament van rijplezier. Klassiek design en heldere, maar hedendaagse technologie smelten samen tot een fascinerend totaalconcept.

Het hart van de BMW R 18 Roctane

De krachtigste BMW boxermotor ooit levert een stevig koppel en is voorzien van een matzwarte metallic afwerking en hoogglanszwarte afdekkingen, evenals een uitlaatsysteem en zeshoekige bouten in Dark Chrome.

Het hart van de nieuwe BMW R 18 Roctane is, net als bij de andere R 18 modellen, de bekende tweecilinder boxermotor, de ‘Big Boxer’. Het motorblok ziet er niet alleen imposant uit met zijn afwerking in Avus matzwart metallic en hoogglanszwarte kleppendeksels en motorblokafdekking aan de voorzijde. Ook de bouwwijze is in lijn met die van de traditionele, luchtgekoelde boxermotoren die sinds het begin van BMW Motorrad in 1923 voor een inspirerende rijbeleving zorgen.

De meest koppelrijke tweecilinder boxermotor ooit voor een in serie geproduceerde motorfiets heeft een inhoud van 1.802 cc. Het blok genereert een vermogen van 67 kW (91 pk) bij 4.750 t/min. In het toerenbereik van 2.000 tot 4.000 t/min levert hij altijd meer dan 150 Nm koppel, met daarmee gepaard gaande trekkracht en een sonoor geluid. Het zwarte motorblok wordt op perfecte wijze gecompleteerd door het uitlaatsysteem en de zeshoekige bouten in Dark Chrome.

De rijmodi in de BMW R 18 Roctane

Standaard drie rijmodi, ASC en MSR verhogen rijplezier en rijveiligheid. Achteruitrijhulp, Hill Start Control en verwarmbare handvatten leverbaar als fabrieksoptie.
De nieuwe BMW R 18 Roctane biedt drie rijmodi: ‘Rain’, ‘Roll’ en ‘Rock’. De standaarduitrusting omvat ook Automatic Stability Control (ASC) dat een extra hoog rijveiligheidsniveau garandeert. Daarnaast is de R 18 Roctane standaard uitgerust met motorkoppelregeling (MSR). De optionele achteruitrijhulp maakt het manoeuvreren gemakkelijker, terwijl de functie Hill Start Control het vanuit stilstand wegrijden op een helling vereenvoudigt. De verwarmbare handvatten die je als fabrieksoptie kunt bestellen, houden je handen lekker warm op koude dagen.

Over Dusseldorp Motorrad

Onze vestiging in Alkmaar heeft een volledig nieuwe showroom waar voldoende ruimte is voor de allernieuwste BMW Motorrad iconen. Naast ons ruime aanbod aan motoren zorgen wij er ook graag voor dat je veilig op je motor kan stappen. Daarom kan je bij ons ook terecht voor een ruimt aanbod aan BMW motorkleding en verschillende accessoires.