BMW MOTORRAD CONNECTEDRIDE CRADLE

SMART NAVIGEREN

Als je graag spontaan onderweg bent en je smartphone gebruikt om te navigeren, is de BMW Motorrad ConnectedRide cradle precies wat je zoekt. Als alternatief voor de Navigator VI zet je je smartphone in de houder en heb je via de BMW Motorrad Connected app toegang tot de navigatiefunctie. Om ervoor te zorgen dat je bij het pendelen, toeren of door bochten veiliger van A naar B komt, bedien je het geheel via de multicontroller op het stuur.

EENVOUDIG TE BEVESTIGEN

Je bevestigt de BMW Motorrad ConnectedRide cradle heel eenvoudig aan de navigatievoorbereiding van je bike. Dankzij de individueel verstelbare armen is het apparaat compatibel met de meest gangbare smartphonemodellen. Na het koppelen aan de BMW Motorrad Connected-app via Bluetooth plaats je je smartphone in de houder en kun je de functies van de app comfortabel via de multicontroller op het stuur bedienen. En terwijl je onderweg bent, wordt je smartphone via de BMW Motorrad ConnectedRide cradle inductief opgeladen - of als alternatief via een USB-C-kabel.

BMW Motorrad Connected app

De BMW Motorrad Connected app is de sleutel tot de BMW Motorrad ConnectedRide cradle. Want nadat je via de Connectivity Hub van de app hebt gekoppeld, heb je met de multicontroller toegang tot de functies ervan. De navigatie brengt je via de kaart- en pijlweergave op de beste route naar je volgende bestemming en je kunt ook achteraf nog je gereden traject bekijken. In de rubriek Bike Info vind je bovendien alle belangrijke boordgegevens zoals bandenspanning, tankpeil en actieradius.

ConnectedRide cradle
Beknopte handleiding
QR-code voor uitgebreide instructies

Om de BMW Motorrad ConnectedRide cradle aan de machine te bevestigen, is een apart verkrijgbare navigatievoorbereiding nodig. De houder is niet compatibel met de 4-button mount cradle van de Navigator. We hebben alle compatibele BMW Motorrad modellen in een pdf-bestand voor je bij elkaar gezet.

In principe zijn alle smartphones compatibel met de minimale afmetingen 130,1 x 65,5 x 6,9 mm en de maximale afmetingen 162,5 x 78,1 x 8,8 mm. Je vindt een volledige lijst met alle smartphonemodellen in het volgende PDF-bestand.

  • Om de app met de multicontroller op het stuur van het voertuig te kunnen bedienen, heb je een Bluetooth Low Energy-verbinding nodig. Je verricht de koppeling in de Connectivity Hub binnen de BMW Motorrad Connected app en dat is alleen bij de initiële configuratie nodig. Bij de volgende rit verbinden de apparaten zich bij het inschakelen automatisch.
  • Om ervoor te zorgen dat je smartphone veilig in de BMW Motorrad ConnectedRide cradle zit, moet je afhankelijk van de uitvoering wellicht de hoes verwijderen.
  • Smartphones moeten zijn voorzien van minstens Bluetooth Low Energy versie 4.2 om te voldoen aan de beveiligingseisen (LE Secure Connections) voor de verbinding. Smartphones met oudere Bluetooth-versies worden daarom niet ondersteund.

VERBIND JE MET JE BIKE

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Dan kun je de BMW Motorrad ConnectedRide cradle direct bij de BMW Motorrad dealer beleven.