Concept R18 /2

Nieuwste Motorrad cruiser onthuld

BMW Motorrad heeft een tweede designstudie met een ongelooflijke 1.800 cc boxermotor met succes onthuld op de EICMA, de internationale motorshow in Milaan. 

 

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Concept R 18 /2 effent de weg.

Onder de gewone benaming ‘Concept R 18 /2’ demonstreert deze compleet nieuwe en opmerkelijk andere interpretatie van een dynamische performance cruiser de ware veelzijdigheid van het Big Boxer motorblok. Fans van het genre krijgen zo een goed idee wat ze mogen verwachten van de serieproductiemodel van BMW Motorrad die in 2020 op de markt komt.

Fans van cruisers konden hun hart de afgelopen 12 maanden al een paar keer ophalen, niet alleen vanwege de Concept R 18, maar ook dankzij de twee fascinerende custom modellen uit Japan en de VS die het grote boxerblok van BMW Motorrad als uitgangspunt kozen – namelijk Custom Works Zon’s ‘Departed’ en ‘Birdcage’ van Revival Cycles. 

Bereid je voor op het onverwachte.

Toch voorzag niemand wat de volgende stap zou zijn  – direct uit de ontwerpstudio van BMW Motorrad in München en tot in de perfectie afgewerkt door de Zweedse constructeurs van UCC. Maak kennis met de Concept R 18 /2, een nóg dynamischer, moderne interpretatie van een cruiser die een plaats inneemt in het sterk presterende, hogere spectrum van het segment, terwijl hij de elegante afmetingen van zijn voorganger behoudt.

De /2 toont een uitbundiger karakter dat ver af ligt van de volop met chroom bepakte, retro looks van de oorspronkelijke Concept R 18. De nieuwste Big Boxer bekent met trots kleur: het meerlaagse lakwerk contrasteert met het donkere frame, de voorvork, kleppendeksels en de buddyseat.

Met de Concept R 18 en dit /2 project wilden we twee extremen presenteren – dit is het complete andere uiteinde van het spectrum.
Bart Janssen Groesbeek - BMW Motorrad Design