De nieuwe BMW R 1250 RT

De ultieme 'alles-kunner'

BMW heeft de R 1250 RT vernieuwd en deze geeft je - meer dan ooit tevoren - vrijheid. Het variabele nokkenasregelsysteem BMW ShiftCam zorgt voor superieure, vloeiende loopeigenschappen van het motorblok en daarnaast veel comfort. 

Highlights

Digitaal TFT scherm

De vernieuwde BMW R 1250 RT is uitgerust met volledig digitaal TFT scherm. Dit is een innovatieve oplossing voor navigatie, multimedia en relevante rij-informatie, met een uiterst overzichtelijke vormgeving en intuïtieve bediening. Het via Bluetooth met elkaar verbinden van motorfiets, smartphone en helm resulteert in compleet nieuwe mogelijkheden. De Multi-Controller zorgt er voor dat de functies onder alle omstandigheden eenvoudig zijn te bedienen. Het traditionele elektronische instrumentenpaneel maakt plaats voor een groot, helder TFT-display dat de rijder continu toegang geeft tot navigatie, telefoonoproepen, media, extra voertuiginformatie en de informatie die hier eerst werd getoond, zoals snelheid en toerental. De kosteloze BMW Motorrad Connected App heeft daarnaast nog meer functies in huis.  Connectivity geeft motorrijders de mogelijkheid om te focussen op wat écht belangrijk is: de weg die ontdekt wil worden.

Active Cruise Control

Active Cruise Control (ACC) zorgt voor maximaal comfort tijdens een lange rit, door automatisch de snelheid te regelen en voldoende afstand te bewaren met andere voertuigen voor je. In totaal kunnen er drie afstanden ingesteld worden. Zowel de snelheid als de te bewaren afstand kan gemakkelijk ingesteld worden door middel van een knop en de instellingen zijn tevens terug te zien op het TFT instrumentenpaneel. De nieuwe BMW Motorrad Active Cruise Control heeft twee verschillende instellingen, namelijk comfortabel en dynamisch. Het verschil tussen deze instellingen zit hem voornamelijk in de gas- en remresponse. Bij het maken van bochten zorgt het systeem ervoor dat de snelheid automatisch gereduceerd wordt, zodat dit niet ten koste gaat van de rijbeleving. Tot slot kan de rijder ten alle tijden ingrijpen en het Active Cruise Control uitschakelen.