De nieuwe BMW R nine T modellen

Uitgebreide standaarduitrusting

Voor het aanstaande seizoen 2021 voert BMW Motorrad voor de R nineT familie enkele technische wijzigingen door, maar de modellen krijgen ook een aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting en er is een groter aanbod optionele uitrustingen.

Toen BMW Motorrad in 2013 de R nineT introduceerde, was dat meer dan alleen een Roadster op basis van een klassiek archetype: vanaf het eerste begin combineerde dit model klassiek motorfietsdesign en moderne technologie met uitstekend vakmanschap en een breed aanbod van aanpassingsmogelijkheden. Slechts korte tijd later volgden aantrekkelijke afgeleiden van de R nineT in de BMW Motorrad Heritage belevingswereld. Bijvoorbeeld de R nineT Urban G/S als Enduro met de uiterlijke kenmerken van de legendarische R 80 G/S uit 1980. Of de
R nineT Scrambler als eerbetoon aan dit onderscheidende type motorfietsen, voor wie een puristische, minimalistische en non-conformistische stijl zoekt. Ook kwam de R nineT Pure als Roadster die alleen het minimaal noodzakelijke bood.

Technisch & visueel verfijnd

De motor voldoet nu ook aan de vereisten van de EU-5 emissiestandaard. Het piekvermogen bedraagt 80 kW (109 pk) bij 7.250 t/min (voorheen 81 kW (110 pk) bij 7.750 t/min), terwijl het maximale koppel nog altijd 116 Nm bij 6.000 t/min is. Nieuw ontworpen cilinderkoppen zorgen visueel voor een harmonieuzere overgang van de buitenste naar de binnenste koelribben. Nieuw vormgegeven componenten bij de gasklephuizen geven de motorfiets samen met de kleppendeksels een nog esthetischer uitstraling. In de cilinderkoppen is een nieuw turbulentiesysteem toegepast, dat het brandstofmengsel laat wervelen voor een nog betere en schone verbranding. Dankzij een – in het bijzonder tussen de 4.000 en 6.000 t/min – verbeterde vermogens- en koppelcurve is de trekkracht nu voelbaar beter dan bij de voorganger van deze lucht-/oliegekoelde boxermotor.

ABS Pro met DBC (Dynamic Brake Control)

DBC (Dynamic Brake Control) voor meer veiligheid tijdens het remmen – zowel bij remmen onder een hoek als in lastige situaties. Ook een nieuwe achterdemper met progressieve demping (WAD) behoort tot de standaarduitrusting en biedt een verbeterd veercomfort en gemakkelijke handmatige afstelling van de veervoorspanning. Tot slot behoren de rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’ tot de standaarduitrusting.

Highlights van de nieuwe BMW r nineT modellen

Iconische lucht-/oliegekoelde boxermotor / Cilinderkop, kleppendeksels en onderdelen van de gasklephuizen met een nieuw design / ABS Pro met DBC (Dynamic Brake Control) voor nog meer veiligheid bij het remmen met hellende motor / Nieuwe achterdemper met standaard progressieve demping (WAD) voor nog meer balans en comfortabele handling / Standaard rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’ / Klassiek vormgegeven ronde teller met nieuwe wijzerplaat / tandaard LED-richtingaanwijzers met wit glas / Standaard LED-koplampen met dagrijverlichting/parkeerverlichting / Standaard USB-laadaansluiting / Nieuwe af fabriekopties en nieuwe optionele accessoires

Als eerste rijden op één van deze modellen?

Wil jij als één van de eerste in Nederland in het bezit zijn van de BMW R Nine T? Plan dan snel een proefrit bij onze vestiging in Alkmaar of kom langs voor een vrijblijvende kennismaking.