BMW Motorrad Concept CE 02

Een volledig nieuwe elektrisch concept

“Op het eerste gezicht is er weinig typisch BMW Motorrad aan Concept CE 02 – het is iets volledig nieuws. Dat is ook waar we naar willen streven. We willen pioniers zijn. Met eerdere projecten hebben we bewezen dat we dat kunnen. Concept CE 02 heeft nieuwe proporties en moderne vormen voor stedelijke mobiliteit op twee wielen. Bovendien wilden we een nog niet eerder getoonde mate van innovatief design. Een gemakkelijk gebruik was belangrijk, maar boven alles was het emotionele component cruciaal, samen met rijplezier”, legt Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, uit.

De BMW CE 02 in beeld

Dankzij het lage ontwerp ligt het zwaartepunt laag, wat de rijdynamiek ten goede komt. Tegelijkertijd ziet de BMW Motorrad Concept CE 02 er uitnodigend en vertrouwenwekkend uit dankzij de grote schijfwielen en lage zitpositie. De karakteristieke proporties zorgen niet alleen voor heel wendbare rijeigenschappen, maar nodigen ook niet-motorrijders uit om eens een ritje te maken.

De doorlopende buddyseat staat voor de veelzijdigheid van het concept. Achterover zitten met de voeten naar voren, voorover zitten met de voeten op de achterste voetsteunen, gebruik door twee personen – de buddyseat maakt het allemaal mogelijk. De vrije ruimte tussen de buddyseat en het frame – te danken aan de elektrische aandrijving – biedt plaats aan kleine bagage. Voor de buddyseat zitten twee gekruiste, elastische banden waar eenvoudig kleinere zaken tussen geklemd kunnen worden. De beugels zorgen voor nog meer opbergruimte; ook de voorste voetsteunen zijn hier geplaatst. Het is ook mogelijk om hier een skateboard aan te bevestigen en die als voetsteun te gebruiken.

De kleuren van de BMW CE 02

Ook op gebied van kleur is de BMW Motorrad Concept CE 02 puristisch: zwart/zilver is het onderliggende thema. De kleur zwart verwijst naar vroegere BMW motorfietsen. Nieuw is echter het samenspel van matte en hoogglans oppervlakken, die het concept expressiever maken. Zilverkleurige elementen zoals de kroonplaat of de aandrijfunit, de witte decoratie en de petrol-kleurige spanbanden voor bagage zijn duidelijke accenten. Technoïde typografie wordt toegepast als een aantrekkelijk designmiddel en zorgt voor een associatie met technische informatie zoals op machines. Het BMW embleem is geïntegreerd in de witte buddyseat, net voor het stuur. Verder verwijzen alleen de letters ‘BMW’ op de velgen en spanbanden voor bagage naar de fabrikant.

Met dit best terughoudende kleurenschema vormt de BMW Motorrad Concept CE 02 het ideale platform voor de berijder om zijn eigen, individuele karakter te tonen. Aanvullende personalisatie met behulp van stickers of tapes behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.