De nieuwe BMW CE 02

De volgende stap in elektrische mobiliteit

BMW Motorrad zet de volgende stap in de richting van elektrische mobiliteit met de BMW CE 02. De BMW CE 02 heeft een volledig elektrische aandrijving, een trendsettend design en is een dynamische metgezel voor de nieuwe vorm van stedelijke mobiliteit.

De BMW CE 02 zal te verkrijgen zijn voor een prijs vanaf € 7.250,- en zal in het voorjaar van 2023 officieel worden geïntroduceerd.

Een nieuw design met veel ruimte voor personalisatie

De BMW CE 02 vormt een nieuwe manier om kennis te maken met BMW Motorrad. De BMW CE 02 heeft een jong en uniek design en spreekt vooral jongeren aan. Het is geen e-motorfiets of e-scooter. Het is een zogeheten eParkourer, gemaakt voor de stad of een stedelijke omgeving. Wendbaar, praktisch en robuust. Grote wielen benadrukken de robuuste look & feel en zorgen tegelijkertijd voor rijplezier op diverse soorten ondergrond.

BMW Motorrad hanteert zwart als basiskleur voor het frame, de wielen, het voorspatbord en de kroonplaat aan de bovenzijde. Dat zorgt met een motorcover in de kleur Granite Grey metallic mat voor een spannend contrast. De BMW CE 02 heeft verder matte en hoogglans oppervlakken.

Krachtige elektromotor en laag in gewicht

De nieuwe BMW CE 02 is geschikt voor een grote groep rijders vanaf een leeftijd van 16 jaar. Er is keuze uit een variant met een systeemvermogen van 4 kW (5 pk) – nominaal vermogen 3,2 kW (4 pk) – en een begrensde topsnelheid van 45 km/u. Daarmee voldoet de CE 02 ook aan de eisen van de AM-rijbewijsklasse waardoor rijders vanaf een leeftijd van 16 jaar al kunnen rijden op deze lichtgewicht elektrische tweewieler. BMW Motorrad levert daarnaast een variant met een maximaal vermogen van 11 kW (15 pk), resulterend in een dynamische rijervaring en een snelle acceleratie bij stoplichten. De topsnelheid van de krachtige variant bedraagt 95 km/u en de actieradius komt uit op meer dan 90 kilometer (11 kW-versie volgens WMTC). Dankzij het lage gewicht van slechts 132 kilogram (11 kW-versie) of 119 kilogram (4 kW-versie) en de lage zithoogte van slechts 750 mm is de nieuwe CE 02 bijzonder wendbaar en heeft hij een hoge fun factor.

Highlights van de BMW CE 02

✓ Maximum vermogen 11 kW (15 pk), constant vermogen 6 kW (8 pk), 55 Nm koppel.

✓ Versie voor AM-rijbewijshouders: maximum vermogen 4 kW (5 pk), constant vermogen 3,2 kW (4 pk), 55 Nm koppel.

✓ Stalen frame en enkelzijdige swingarm.

✓ Telescopische vorken aan voorzijde.

✓ BMW Motorrad ABS (alleen voorwiel).

✓ ASC (Automatic Stability Control) en RSC (Recuperative Stability Control).

✓ Achteruitrij assistent.

✓ Twee rijmodi ‘Flow’ en ‘Surf’ standaard.

✓ Derde rijmodus ‘Flash’ optioneel verkrijgbaar op HIGHLINE-versie en originele BMW  Motorrad accessoire.

✓ Lage zithoogte van slechts 750 mm.

✓ Plaats voor twee personen.

✓ Keyless Ride.

✓ LED-koplampen met dagrijverlichting en richtingaanwijzers.

✓ 3,5-inch micro TFT.

✓ USB-C laadpoort.

✓ Cradle modus in de BMW Motorrad Connected app.

✓ BMW Motorrad Connected Services.

✓ Externe lader van 1.500 W (of 900 W) voor huishoudelijke stopcontacten onderdeel van optionele uitrusting HIGHLINE en als optionele accessoire (alleen voor 11 kW versie).

✓ Voorbereiding op anti-diefstal alarm.