Ontdek de nieuwe BMW R 18 Classic en R 18

De essentie van een motorfiets

Met de nieuwe BMW R 18 Classic presenteert BMW Motorrad een meer op toeren gerichte variant van de populaire BMW R 18. De R 18 valt op door zijn puristische stijl, terwijl de R 18 Classic uniek is door zijn grote windscherm, een buddyseat, zadeltassen, een extra LED-koplamp en een 16-inch voorwiel. Beide motoren weerspiegelen de essentie van een motorfiets: puristisch, met ongecompliceerde technologie en een boxermotor als epicentrum van rijplezier, gecombineerd met ‘good vibrations’.

HIGHLIGHTS

Dubbel wiegframe van stalen buizen

De R 18 Classic heeft een dubbel wiegframe van stalen buizen. Net als bij de BMW R 5 bevat de R 18 Classic ook een tweezijdige swingarm met een cardanasoverbrenging in het achterwiel. Deze is ook op authentieke wijze opgebouwd met boutverbindingen.

Onderdelen van de BMW R 18 (classic) motor

De grootste BMW boxermotor ooit

De nieuwe tweecilinder boxermotor staat centraal bij de nieuwe R 18 Classic en R 18. De motor heeft een inhoud van 1.802 cc met een piekvermogen van 67 kW bij 4.750 t/min. Tussen 2.000 en 4.000 t/min is altijd meer dan 150 Nm aan koppel beschikbaar.

Voorvork van de BMW R 18 Classic

Telescopische voorvork

De telescopische voorvork en een centrale veerunit zorgen voor een goede wielgeleiding en een fijn veercomfort. De bewegende veerbenen van de voorvork schuiven in een omhullende kraag. Daarnaast worden de R 18 en de R 18 Classic beide afgeremd door een dubbele remschrijf voor en een enkele remschijf achter. Beide hebben vaste vierzuiger remklauwen.

Overige details

》Uitgebalanceerde ergonomie voor optimale controle.

》Standaard drie rijmodi, namelijk: ‘Rain’, ‘Roll’ en ‘Rock’.

》Iconische stijl opnieuw geïnterpreteerd.

》Exclusieve uitstraling met lakwerk en chroom.

》Veel mogelijkheden voor customising en personalisatie.

Meer informatie

Meer weten over de BMW R 18 of de BMW R 18 Classic of een proefrit maken? Klik dan op een van de onderstaande knoppen of kom langs bij onze showroom in Alkmaar.